Dacă m-ar pune cineva să o descriu pe Oana Stoianovici aș spune: “E o tipă mișto care face coaching transformațional de peste 11 ani. Trebuie să o cunoști! Îți va schimba viața!”
Și n-aș fi deloc departe de adevăr. Știe ea să apese niște butoane care scot la suprafață tot ce e mai frumos într-o femeie. Știe s-o ghideze către senzualitate, creativitate, un nou nivel de cunoaștere de sine.
Nici nu e de mirare. Oana Stoianovici a studiat tehnologii de transformare în State 7 ani și a condus programe pentru peste 3,000 de participanți din toată lumea. A dezvoltat workshopuri care sprijină femeile să-și depășească condiționările trecutului, să-și împlinească intențiile și aspirațiile.
Am provocat-o pe Oana la o discuție despre feminitate și sexualitate și-am aflat unde greșesc femeile în relația cu bărbații și, mai ales, în relația cu ele însele.
Ce le înveți pe femei la cursurile tale despre feminitate? 😊
Le-aș învăța lucruri dacă aș fi un profesor, ceea ce eu nu sunt. Dacă totuși le învăț ceva, este să-și găsească singure răspunsurile din interior. Intuiția este o calitate feminină și cît de bine ne-o dezvoltăm determină cât de bine ne exprimăm și creăm ceea ce ne dorim. Sunt mai degrabă un ghid, o călăuză către ele însele.
La cursurile tale ai avut fetițe de 7 ani și femei de 70 de ani. Feminitatea nu este condiționată de vârstă, dar cum se transformă ea?
Pentru fiecare etapă biologică există un univers de transformări și preocupări. Ele evoluează în timp, într-o curgere cu propria noastră istorie. De la inocența fetiței și compasiunea fecioarei, la pasiunea femeii sălbatice, la iubirea necondiționată a mamei și apoi la înțeleapciunea femeii relaxate în propria putere. Avem în noi toate aceste femei ca potențialități. Ceea ce ne dorim este activarea și integrarea lor în expresia de sine a fiecăreia dintre noi. Pentru asta am creat programele pe care le conduc.
De ce le este teamă sau rușine femeilor să vorbească despre sexualitatea lor?
Sexualitatea este un subiect care ne fascinează (de aceea probabil este și așa de trivializat în discursul mediatic) și care ne poate face foarte vulnerabili. Când adresezi o temă atât de delicată, fără repere și ghizi, este de așteptat să ai rețineri și temeri. Ce lipsește este un spatiu în care femeile să se simtă în siguranță despre lucruri atât de personale și intime. Când le oferi acest spațiu și acces la informația pertinentă și de calitate, femeile înfloresc.
Cum vezi sexualitatea?
A crede că sexualitatea este despre a face sex este echivalent cu a confunda icebergul cu vârful lui vizibil. Sexualitatea este felul în care ne manifestăm fiecare dintre noi relația cu energia sexuală. Energia sexuală există în fiecare dintre noi și rolul ei este să creeze viața în toate formele ei. Când femeile își explorează și își asumă propria sexualitate (crede-mă, e posibil!) ce se naște este o senzualitate ca stare de a fi și trăi viața, care farmecă și mișcă oameni, intenții, universuri.
Statisticile spun că una din trei femei nu are orgasm. Reușești să schimbi statisticile cu fiecare curs. Cum? 😊
Eu ofer un spațiu în care aceste femei să se simtă în siguranță cu a începe procesul de a-și înțelege și a-și asuma sexualitatea. Dacă vrei, sunt ghidul care ascultă și cheamă la viață harurile și senzualitatea lor. Orgasmul este o stare naturală de a fi pentru o femeie trezită la puterea ei feminină.
De ce crezi că statisticile sună așa de prost. Unde “greșesc” femeile?
Trăim departe de natura noastră feminină și acceptăm să jucăm dupa reguli care nici nu ne definesc, și nici nu ne susțin. Și acceptând un astfel de joc, nu ne onorăm. Pentru că o femeie are nevoie de un climat organic, să se conecteze cu natura, să curgă cu propriile emoții, să petreacă timp în solitudine. Când aceste lucruri nu se întâmplă, statisticile nu pot arăta decât prost.
Stabilă, independentă emoțional, puternică. Spune-ne 3 practici pe care le putem face pentru a ne construi relația cu noi…
Te bucuri de timpul petrecut în solitudine (a nu se confunda cu sihăstria 😊!)
Îți observi emoțiile și ții un jurnal! Vei fi uimită de bogăția fiecărei zile!
Pui pe listă: o dorință, o frică și ceva neexplorat în feminitatea ta, stabilești data până la care le faci și le faci!
Cum pot obține femeile ceea ce își doresc în relațiile cu bărbații?
Aș reveni la răspunsul referitor la unde “greșesc” femeile. Când ne onorăm și respectăm ca femei, înțelegem ce vrem să obținem întâi de toate de la noi însene, și mai apoi de la bărbați. Altfel, îi încărcăm cu responsabilități care nu le aparțin. De exemplu, starea mea de bine sau fericire azi este atribuția mea, nu a bărbatului. Sigur, el mă poate sprijini. Și nu, nu trebuie să fim într-un anumit fel pentru a obține vreun trofeu.
Dacă l-ai întâlni mâine pe Dalai Lama, ce l-ai întreba?
Aș avea cel puțin trei întrebări. Cu siguranță pe listă ar fi ce crede el că trebuie să facă bărbații pentru ca femeile să stălucească. Apoi l-aș ruga să includă asta în mesajul lui anual.
Dacă femeia ar fi o carte, care ar fi aceea?
Cartea de basme din copilărie. Acolo femeile își trăiesc fără rezerve magia și misterul.
Dar dacă pasiunea ar fi o melodie?
Tango to Evora.
Și-atunci bărbatul ce-ar fi?😀
Cititorul.
Poti afla mai multe despre Oana Stoianovici și programele pe care le conduce pe www.ozidefeminitate.ro și www.facebook.com/oanastoianovici.ro.
Foto: FotografulTĂU/Unica